leren over fotografie Het maken van een foto als deze is niet veel moeilijker dan het maken van een 'gewone' portretfoto. Het belangrijke verschil is dat de timing bij zo'n foto anders is.
    Zorg ervoor dat alle tijdrovende zaken voor het maken van de foto geregeld zijn. Voor het focussen maken we gebruik van zogenaamd 'zone-focus', hetgeen niet meer betekend dan dat je vooraf alvast focust op de plek waar je later de ogen verwacht: laat je model even zijn/haar hand boven het hoofd opsteken en focus daarop. Zet vervolgens je camera op manueel focus en de belangrijkste vertraging in je camera is omzeild.
    Laat vervolgens het model springen en maak je op het juiste moment de foto. Het lage standpunt versterkt hier het gevoel dat het model hoog springt. Deze foto is tijdens een portret workshop in een standaard kantoor omgeving gemaakt, het plafond is in Photoshop weggewerkt.
    Nikon D3, 24mm @ f/5.6, 1/250 s.

vorige pagina            volgende pagina   

(c) 2013 verbeelden fotografie, laatste wijziging: 2010-12-17 19:30:13
Heeft u opmerkingen over deze pagina? Ik hoor of lees ze graag, mijn contactgegevens vindt u op de contactpagina.
verbeelden fotografie beginpagina leren over fotografie: fotografie artikels door verbeelden fotografie handboek fotografie door verbeelden fotografie