leren over fotografie Fotograferen van kinderen is altijd een uitdaging. Je moet constant alert zijn voor het moment waarop een kind goed zichzelf laat zien.
    Zoals altijd bij het maken van portretfoto's zorg je dat je eerst je belichting in orde hebt, zodat je op het juiste moment alleen nog hoeft af te drukken. In dit geval heb ik gebruik gemaakt van een flitser, omdat het licht van buiten niet mooi genoeg was.
    Bij goed gebruik van een flitser, zie je in de foto niet dat deze gebruikt is. Dan zie je alleen dat er mooi licht gebruikt is. Dit is meteen wat het gebruik van een flitser moeilijk maakt: je moet begrijpen wat een flitser doet (je krijgt 2 onafhankelijke belichtingen in je foto en je ziet het licht pas tijdens het maken van de foto!) In mijn workshop flitsfotografie leer je precies wat je nodig hebt om effectief met een flitser te werken, op donderdag 18 november 2010 wordt de volgende workshop gegeven.
    Nikon D3, 85mm @ f/4, 1/125 s, ISO 400, externe flitser op camera.

vorige pagina            volgende pagina   

(c) 2013 verbeelden fotografie, laatste wijziging: 2010-12-17 19:30:13
Heeft u opmerkingen over deze pagina? Ik hoor of lees ze graag, mijn contactgegevens vindt u op de contactpagina.
verbeelden fotografie beginpagina leren over fotografie: fotografie artikels door verbeelden fotografie handboek fotografie door verbeelden fotografie