leren over fotografie Flitsfotografie met tegenlicht. In dit geval een aantal tl buizen, maar dit had ook een zonsondergang kunnen zijn: de werkwijze is hetzelfde. De manier om een goed resultaat te krijgen is niet moeilijk: je stelt eerst de belichting zodanig in dat de achtergrond goed belicht wordt (goed is wat jij mooi vindt!). Daarna zet je de flitser aan en test je de belichting daarvan.
    Deze werkwijze werkt het beste als je de belichting zonder flits manueel instelt (ook zonder automatische ISO instelling): dan weet je in de tweede stap (de flitsbelichting) zeker dat de variatie die je krijgt aan je flitser ligt.
    Zodra de belichting in orde is, kun je je gaan concentreren op het maken van een interessante foto. De volledige theorie achter het krijgen van de goede belichting vind je hier.
    Nikon D3, 85mm @ f/5.6, 1/80s, ISO 400. De rechter foto is indirect geflitst, via een witte bestelauto aan de linker kant.

vorige pagina            volgende pagina   

(c) 2013 verbeelden fotografie, laatste wijziging: 2011-03-20 20:03:44
Heeft u opmerkingen over deze pagina? Ik hoor of lees ze graag, mijn contactgegevens vindt u op de contactpagina.
verbeelden fotografie beginpagina leren over fotografie: fotografie artikels door verbeelden fotografie handboek fotografie door verbeelden fotografie